Monday 1 September 2014

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

English version is here.
Pastaruoju metu dažnai kepdavau labai paprastą obuolių pyragą iš mažai ingridientų ir jo skonis buvo nuostabus. Jis tiesiog tirpsta burnoje. Jo receptą taip pat vėliau parašysiu. Tačiau šį kartą norėjau pabandyti kažką kitą. Taigi, šis irgi labai lengvai pagaminamas, taip pat labai skanus ir vertas pabandymo.
Reikės:
  • 3 didelių kiaušinių
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 160 gramų miltų (arba vienas puodelis)
  • 15 gramų vanilinio cukraus (du šaukšteliai)
  • žiupsnelio druskos
  • 700 gramų luptų ir išvalytų nuo sėklų obuolių 
  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (arba pagal skonį)
  • cukraus pudros (pabarstymui)
  • sviesto (skardai)
Gaminimas:
  1. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu ir išmaišykite.
  2. Kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrum.
  3. Persijokite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite į kiaušinių masę. Įberkite druskos ir išplakite.
  4. Patepkite skardą sviestu. Iš pradžių sudėkite obuolius, tada juos apipilkite tešla.
  5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 35-45 minutes.
  6. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment