Monday, 15 September 2014

Pievagrybių sriuba

English version is here.
Ši sriuba labai skani ir greitai, bei lengvai paruošiama. Be to, labai graži! Aš nė nesitikėjau tokio nuostabaus rezultato! Čia man buvo vienas iš tų atvejų: "labai bloga sriuba - greitai baigiasi". :)
Sriuba, kaip ir daugelis kitų puikių receptų, rasta čia.

Ingridientai:

  • 1 labai didelė bulvė
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 7 nedideli pievagrybiai
  • 2 valg. šaukštai miltų (nebūtinai, aš pamiršau įdėti ir buvo vis tiek nuostabu)
  • 1/2 puodelio (arba apie 125ml) grietinėlės
  • sultinio kubelis
  • 1 litras vandens
  • gera sauja petražolių
  • sviestas
P.S. Paragavus pasigailėjau, kad neišviriau dvigubos porcijos ;)

Paruošimas:
  1. Bulves supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje kartu su sultiniu.
  2. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste.
  3. Pievagrybius supjaustyti plokštelėmis (griežinėliais) ir pakepinti dar 10 minučių
  4. Morką sutarkuoti, sudėti į keptuvę ir troškinti uždengus dar 10 minučių.
  5. Baigiant troškinti, įberti miltus ir dar šiek tiek pakepinti.
  6. Visą keptuvės turinį supilti į puodą su bulvėmis, užvirinti.
  7. Supilti grietinėlę, suberti kapotas petražoles ir dar kartą užvirinti.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment