Wednesday, 9 July 2014

Raffaello stiliaus saldainiai

Link to the English version of this recipe here.
Iš didelės gausos naminių rafaelo saldainių receptų nusprendėme pasigaminti šiuos:
Receptą gavome iš mano draugo mamos. Tad jis jau žino, kad ši versija yra verta gaminimo...
Man irgi labai patiko, nes mėgstu kokosinius saldumynus. Manau, tai – puikus desertas smaližiams.

Jums reikės (mums iš šio kiekio išėjo maždaug 60 nedidelių saldainių):
  • 200 ml vandens
  • 300 gr cukraus
  • 250 gr margarino - naudojome sviestą
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 360 gr riebaus pieno miltelių - mes naudojome 300 gr lieso pieno miltelių (tuo metu tiesiog neturėjome kito pasirinkimo)
  • 250 gr kokoso drožlių + šiek tiek apvoliojimui
  • keptų migdolų be odelių arba lazdynų riešutų
Vandenį užvirinkite, ištirpinkite jame cukrų, šiek tiek atvėsinkite. Įdėkite sviestą, vanilinį cukrų, maišykite kol ištirps. Maišydami berkite pieno miltelius ir galiausiai - kokoso drožles. Atvėsinkite. Palaikykite šaldytuve per naktį.
Jei jums reikia nusilupti migdolus, pavirkite juos vandenyje 1-2 minutes. Po to odelės labai lengvai nusiima. Apkepkite riešutus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Po 5 min. galite skardą krėstelėti, kad riešutai apsiverstų.
Kitą dieną galite formuoti saldainius. Paimkite šiek tiek kokoso masės, įspauskite į vidų riešutą ir suformuokite rutuliukus. Apvoliokite kokoso drožlėse.
Bon appetit!
Vėliau taip pat bandysime raffaello saldainių versiją su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu... :)

1 comment: