Saturday 12 July 2014

Žuvienė su chorizo

English recipe is here.
Labai skani žuvienė, rasta pas Aguonėlę. Verdu šią sriubą jau antrą kartą ir dar virsiu... Ji tapo viena iš mūsų mėgstamiausių. O taip pat, lengvai pagaminama! :)
Reikės:
  • kelių gabalėlių įvairių žuvų: šį kartą naudojau 200 gr. baltos ir 250 gr. raudonos
  • 125 gr. chorizo dešros
  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 mažesni svogūnai (arba 1 didesnis)
  • skardinė pomidorų savo sultyse arba šviežių pomidorų
  • žuvies sultinio
  • paprikos miltelių
  • čili miltelių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • druskos
Paruošimas:
Sudėti į puodą smulkiai pjaustytą chorizo dešrą ir, trumpai ją pakepinus, kol pradės skirtis riebalai, suberti į puodą smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepti kelias minutes. Suberti pjaustytas bulves, papriką ir čili miltelius , dar porą minučių patroškinti. Supilti pomidorus savo sultyse (supjaustyti, jei jie nesmulkinti). Jeigu naudojate šviežius pomidorus, kaip kad aš dariau pirmą kartą – nulupkite odeles, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilti viską sultiniu, uždengti ir virti apie 20 min.
Žuvį supjaustyti gabalėliais, paskaninti druska ir pipirais (nors aš tik pipirinu, man užtenka druskos iš sultinio ir chorizo). Dėti į puodą ir uždengus pavirti dar apie 5 minutes and labai silpnos ugnies. Jei trūksta – dar įberti druskos ir pipirų. Pagardinti šviežiomis žolelėmis, jei turite.
Skanaus! :)

No comments:

Post a Comment