English recipe is here.
Labai skani žuvienė, rasta pas Aguonėlę. Verdu šią sriubą jau antrą kartą ir dar virsiu... Ji tapo viena iš mūsų mėgstamiausių. O taip pat, lengvai pagaminama! :)Reikės:
- kelių gabalėlių įvairių žuvų: šį kartą naudojau 200 gr. baltos ir 250 gr. raudonos
- 125 gr. chorizo dešros
- 4 vidutinio dydžio bulvės
- 2 mažesni svogūnai (arba 1 didesnis)
- skardinė pomidorų savo sultyse arba šviežių pomidorų
- žuvies sultinio
- paprikos miltelių
- čili miltelių
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- druskos
Paruošimas:
Sudėti į puodą smulkiai pjaustytą chorizo dešrą ir, trumpai ją pakepinus, kol pradės skirtis riebalai, suberti į puodą smulkiai pjaustytus svogūnus. Apkepti kelias minutes. Suberti pjaustytas bulves, papriką ir čili miltelius , dar porą minučių patroškinti. Supilti pomidorus savo sultyse (supjaustyti, jei jie nesmulkinti). Jeigu naudojate šviežius pomidorus, kaip kad aš dariau pirmą kartą – nulupkite odeles, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilti viską sultiniu, uždengti ir virti apie 20 min.
Žuvį supjaustyti gabalėliais, paskaninti druska ir pipirais (nors aš tik pipirinu, man užtenka druskos iš sultinio ir chorizo). Dėti į puodą ir uždengus pavirti dar apie 5 minutes and labai silpnos ugnies. Jei trūksta – dar įberti druskos ir pipirų. Pagardinti šviežiomis žolelėmis, jei turite.
Skanaus! :)
No comments:
Post a Comment