Friday, 5 September 2014

Įdarytos paprikos "Poivron farci"

English recipe is here.
Skanumėlis! Mėgstantiems paprikas ir mėsą... :) Mano dėmesį patraukė tuo, kad čia nenaudojami ryžiai (ir nuotrauka atrodė labai skaniai). O nuo to karto gaminau jau na vieną kartą... Paruošimas labai paprastas ir greitas.

Prancūzai įdarytas paprikas (Poivron farci) gamina labai įvairiai: tiek su ryžiais, tiek be jų, deda įvairių prieskonių, dažnai naudojami malti kmynai, gali būti su trintais pomidorais viduje.

Recepto šaltinis - čia.

Reikės:
  • 3 didelių paprikų
  • 400 gramų faršo
  • 1 didelo svogūno
  • apie 50 gramų tarkuoto fermentinio sūrio
  • 3-4 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių - mano buvo iš tamsios duonos, dėl to ir spalva tamsi :)
  • sviesto
  • žalumynų (petražolių, krapų)
  • druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių
Gaminimas:
  1. Pipirus perpjauti pusiau ir išimti sėklas.
  2. Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į faršą. Taip pat sudėti smulkintus žalumynus, įberti druskos, pipirų, prieskonių. (Pagal receptą tai nėra būtina, tačiau, jeigu džiūvėsėlių įbersite ir į mėsą, ji bus minkštesnė. Taip pat galima dėti ir kiaušinį - "surišimui", trintų pomidorų - sultingumui, maltų kmynų.) Viską gerai išmaišyti.
  3. Prikimšti paprikų puseles faršu, pabarstyti sūriu, tada džiūvėsėliais ir ant viršaus uždėti po gabaliuką sviesto.
  4. Kepti iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kai kuriuose receptuose rekomenduojama į indą įpilti stiklinę vandens, kad paprikos nesutrūktų, tačiau man nesutrūksta ir neįpilus.

Bon appétit!

No comments:

Post a Comment