English recipe is here.
Skanumėlis! Mėgstantiems paprikas ir mėsą... :) Mano dėmesį patraukė tuo, kad čia nenaudojami ryžiai (ir nuotrauka atrodė labai skaniai). O nuo to karto gaminau jau na vieną kartą... Paruošimas labai paprastas ir greitas.Prancūzai įdarytas paprikas (Poivron farci) gamina labai įvairiai: tiek su ryžiais, tiek be jų, deda įvairių prieskonių, dažnai naudojami malti kmynai, gali būti su trintais pomidorais viduje.
Recepto šaltinis - čia.
Reikės:
- 3 didelių paprikų
- 400 gramų faršo
- 1 didelo svogūno
- apie 50 gramų tarkuoto fermentinio sūrio
- 3-4 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių - mano buvo iš tamsios duonos, dėl to ir spalva tamsi :)
- sviesto
- žalumynų (petražolių, krapų)
- druskos, pipirų, mėgstamų mėsos prieskonių
Gaminimas:
- Pipirus perpjauti pusiau ir išimti sėklas.
- Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į faršą. Taip pat sudėti smulkintus žalumynus, įberti druskos, pipirų, prieskonių. (Pagal receptą tai nėra būtina, tačiau, jeigu džiūvėsėlių įbersite ir į mėsą, ji bus minkštesnė. Taip pat galima dėti ir kiaušinį - "surišimui", trintų pomidorų - sultingumui, maltų kmynų.) Viską gerai išmaišyti.
- Prikimšti paprikų puseles faršu, pabarstyti sūriu, tada džiūvėsėliais ir ant viršaus uždėti po gabaliuką sviesto.
- Kepti iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kai kuriuose receptuose rekomenduojama į indą įpilti stiklinę vandens, kad paprikos nesutrūktų, tačiau man nesutrūksta ir neįpilus.
Bon appétit!
No comments:
Post a Comment