English version is here.
Obuoliniai keksiukai, patinkantys ir mažam ir dideliam... :) Rekomenduoju ir jums!
Receptas rastas pas Jurgitą. Rezultatas kaip komentaruose - šie keksiukai arba dieviški arba tobuli arba labai aukšto lygio arba juos valgydami atsidursite keksiukų rojuje... :)Iš šių ingridientų gaunasi apie 16 keksiukų. Kepu formelėse su įdėtais į vidų popieriukais. Kadangi obuolių tešloje gana daug, popieriukas gali likti drėgnokas.
Obuolių masei reikės:
- 150 gr. minkšto sviesto
- 120 gr. cukraus
- 2 kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 150 gr. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 50 ml pieno
- 3 didelių obuolių
Kokosų plutelei reikės:
- 90 gr. kokoso drožlių
- 75 gr. miltų
- 60 gr. rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą)
- 50 gr. minkšto sviesto
- 1/3 arb. š. cinamono
Paruošimas:
- Obuolių masei sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudėti mažais kubeliais pjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.
- Kokosų plutelei visus sausus produktus suberti į dubenį ir išmaišyti. Sudėti sviestą ir viską rankomis trinti tol, kol susidarys drėgni trupiniai.
- Į keksiukų formeles dėti tešlos (2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
- Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min, kol keksiukų viršus gražiai paruduos.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment