Sunday 1 February 2015

Trapūs keksiukai su obuoliais ir kokoso plutele

English version is here.
Obuoliniai keksiukai, patinkantys ir mažam ir dideliam... :) Rekomenduoju ir jums!
Receptas rastas pas Jurgitą. Rezultatas kaip komentaruose - šie keksiukai arba dieviški arba tobuli arba labai aukšto lygio arba juos valgydami atsidursite keksiukų rojuje... :)

Iš šių ingridientų gaunasi apie 16 keksiukų. Kepu formelėse su įdėtais į vidų popieriukais. Kadangi obuolių tešloje gana daug, popieriukas gali likti drėgnokas.

Obuolių masei reikės:
  • 150 gr. minkšto sviesto
  • 120 gr. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 150 gr. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 50 ml pieno
  • 3 didelių obuolių
Kokosų plutelei reikės:
  • 90 gr. kokoso drožlių
  • 75 gr. miltų
  • 60 gr. rudojo cukraus (galima naudoti ir baltą)
  • 50 gr. minkšto sviesto
  • 1/3 arb. š. cinamono
Paruošimas:
  1. Obuolių masei sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudėti mažais kubeliais pjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.
  2. Kokosų plutelei visus sausus produktus suberti į dubenį ir išmaišyti. Sudėti sviestą ir viską rankomis trinti tol, kol susidarys drėgni trupiniai.
  3. Į keksiukų formeles dėti tešlos (2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
  4. Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min, kol keksiukų viršus gražiai paruduos.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment