English version to this recipe is here.
Vengriškas "Mėsininko troškinys" tikriems mėsos mėgėjams iš 3 rūšių mėsytės.Jums reikės:
(apie 4 didelės arba 6 kiek mažesnės porcijos)
- 0,5 kg kiaulienos kumpio (mentės ar kojos mėsos)
- 100 gr. rūkytos šoninės
- 200 gr. rūkyto kumpio
- 20 gr. marinuotų agurkėlių
- 1 šaukštas pomidorų tyrės
- 2 svogūnai
- druska (nebūtinai)
- šviežiai malti juodieji pipirai
Susmulkinkite svogūnus. Supjaustykite šviežią mėsą, rūkytą šoninę ir kumpį plonomis juostelėmis. Paskrudinkite kumpį keptuvėje, suberkite svogūnus ir troškinkite. Suberkite šviežią mėsą, paskaninkite druska (nebūtinai) ir pipirais, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite, kol mėsa suminkštės, vis įpildami dar šiek tiek vandens (kai nugaruos). Kai mėsa pusiau iškepusi, suberkite pjaustytą šoninę. Kai mėsa jau minkšta, sudėkite marinuotus agurkėlius ir pomidorų tyrę. Dar šiek tiek pakepkite ir nuimkite nuo karščio šaltinio.
Dėmesio! Jei jūsų rūkyta mėsa, agurkėliai ar pomidorų tyrė yra labai sūri – nedėkite druskos, nes persūdysite patiekalą.
Patiekite su ryžiais, makaronais ar bulvėm ir šviežiom arba virtom daržovėm.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment