Thursday 10 July 2014

Vengriški naminiai makaronai "galuska" arba "nokedli"

English version to this recipe is here.

Šie makaronai naudojami daugelyje vengriškų patiekalų: dedami į sriubą arba, pavyzdžiui, patiekiami kartu su troškiniu (hu: pörkölt, paprikás arba tokány)
 vietoje bulvių ar įprastų makaronų. Jų skonis, sudėtis ir tekstūra skiriasi nuo parduotuvinių.

Reikės (čia pavyzdys dideliam puodui sriubos):

  • 2 kiaušinių
  • 6 šaukštų kvietinių miltų
  • druskos pagal skonį
  • šiek tiek vandens, jei būtina
Paruošimas:
Visus ingridientus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite. Yra daugiau būdų pasigaminti galušką. Štai keli lengvi:

1. Šaukšeliu.

Tiesiog, laikant dubenėlį virš verdančio vandens ar sriubos puodo, šaukšteliu atgnybinėti mažus gabalėlius tešlos ir berti juos į puodą. Kartais šaukštelį pamirkykite į vandenį (ar sriubą), kad tešla prie jo neliptų.
2. Specialiu virtuviniu įrankiu. Jį pravartu įsigyti, jeigu ketinate dažnai gaminti vengriškus patiekalus ir jiems naudoti būten šiuos makaroniukus. Mes taip pat naudojame šį įrankį.
Čia galite pamatyti, kaip tai daroma:
https://www.youtube.com/watch?v=oo02t0lKkeQ

Čia dar vienas įrankis, panašus į kiaurasamtį:

https://www.youtube.com/watch?v=osICRO1Yhe4

3. Peiliu štai taip:

https://www.youtube.com/watch?v=b7QXpBAvlQg
Pastebėkite, kad tešla šiame video gerokai tirštesnė nei, darant su prieš tai išvardintais virtuviniais įrankiais.

No comments:

Post a Comment