Tuesday 22 July 2014

Pieniška žaliųjų žirnelių sriuba

English version here.
Švelnaus skonio daržovių sriubytė. Lengvai pagaminama.
Reikės:
  • šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
  • 4-5 vidutinio dydžio morkos
  • 750 gramų žaliųjų žirnelių
  • 0,5 litro pieno
  • 1 sauja petražolių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
Makaronams:
  • 1 kiaušinis
  • 150 gramų miltų
  • žiupsnelis druskos
  • vandens
Paruošimas:
  1. Svogūną apkepinkite aliejuje, įberkite saldžiosios paprikos miltelius. Atkreipkite dėmesį, kad paprikos milteliai neperkeptų. Sudėkite pjaustytas morkas, suberkite žirnelius, įpilkite vandens. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Kol sriuba verda sumaišykite makaronų ingridientus.
  3. Kai sriuba beveik paruošta, supilkite pieną. Stebėkite sriubą, kad pienas nepabėgtų.
  4. Kai pienas užvirs, pagaminkite makaronus. Instrukcija čia (spauskite ant nuorodos).
  5. Makaronai verda labai greitai. Jie iškils, kai bus išvirę.
  6. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite.
Jó étvágyat! :)

No comments:

Post a Comment