Friday 11 July 2014

Vengriška šparaginių pupelių sriuba "Palócleves"

English version of this recipe is here.
Švelnaus skonio šparaginių puperlių sriubytė su rūgštele. Tai nėra klasikinė vengrų žalių pupelių sriuba, nes "tikroji" būna be mėsos.

Reikės (dideliam puodui sriubos):
  • 1 didelis raudonasis svogūnas
  • 3 šaukštai aliejaus
  • paprikos milteliai
  • kmynų sėklos
  • juodieji pipirai
  • skiltelė česnako
  • druska
  • 1 lauro lapas
  • 500 gr. kiaulienos
  • 500 gr. bulvių
  • 500 gr. šparaginių pupelių ir šiek tiek acto arba konservuotų šparaginių pupelių
  • vanduo
  • 200 gr. grietinės
  • 1 šaukštas kvietinių miltų
Makaroniukams reikės (galima daryti ir be jų):
  • 2 kiaušiniai
  • 6 šaukštai kvietinių miltų
  • druskos pagal skonį
  • vandens, jei būtina
Kaip pagaminti šiuos makaronus, galite rasti čia.

Gaminimas:
Susmulkinti svogūną ir apkepti puode su šlakeliu aliejaus.
Supjaustyti kubeliais mėsą ir apkepti kartu su svogūnais. Kai mėsa pabals (nebesimatys raudonumo), nuimti puodą nuo ugnies. Sudėti pipirus, paprikos miltelius, porą žiupsnelių kmynų, išspausti česnako – išmaišyti.
Pagardinti druska ir įpilti šiek tiek vandens, kad apsemtų. Įdėti lauro lapų. Puodą uždėti atgal ant viryklės.
Nulupti bulves ir supjaustyti mažais gabaliukais.
Kai mėsa pusiau paruošta, sudėti išvalytas šparagines pupeles ir supjaustytas bulves į sriubą.
Kai mėsa paruošta (bulvės ir pupelės taip pat jau turėtų būti išvirusios), sudėti grietinę ir miltus į nedidelį dubenėlį ir gerai išmaišyti. Taip pat įpilti kelis samčius skysčio iš sriubos, išmaišyti. Supilti šią masę atgal į sriubą, išmaišyti, užvirinti. Sumaišyti makaronų ingridientus. Makaronus gaminti tiesiai į sriubą – štai taip. Šiek tiek pavirti, išjungti ugnį. Jeigu naudojote šviežias pupeles, pabaigoje galima sriubą pagardinti actu - tai suteiks šiek tiek rūgštelės. Sriuba paruošta... :)
Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment