Friday 25 July 2014

Žiedinio kopūsto sriuba su grietine

English version is here.
Štai ir vėl, viena iš mūsų mėgiamiausių vengriškų daržovių sriubų. Labai ir net labai skanu, tiesiog pabandykit :)
Reikės (apie 5 porcijoms):
  • 1 nedidelė žiedinio kopūsto (kalafioro) galva
  • 1 žalioji paprika (nebūtinai)
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • sauja petražolių (gali būti džiovintos)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (pvz. Vegetos)
  • druskos pagal skonį
  • 1,5 valg. šaukštų miltų su kaupu
  • 2 valg. šaukštai aliejaus
  • 175 ml grietinės (20%)
  • 2,5 litro vandens
Makaronams(galuškai):
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. šaukštai miltų su kaupu
  • žiupsnelis druskos
  • šiek tiek vandens, jei reikia
Gaminimas:
  1. Morkas išvalykite ir supjaustykite gabaliukais
  2. Išvalykite ir supjaustykite žiedinį kopūstą, supjaustykite papriką, sukapokite petražoles.
  3. Pradėkite virti morkas įpylę 2,5 litro vandens, virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, tada sudėkite kopūstą ir papriką, pabarstykite vegetos ir druskos.
  4. Kai daržovės suminkštės, galima sriubą tirštinti. Keptuvėje pakepinkite miltus su šlakeliu aliejaus, suberkite petražoles, įpilkite šiek tiek šalto vandens (apie 100 ml), jeigu norite, šiame žingsnyje įdėkite ir grietinę (arba 6 žingsnyje), sumaišykite, sudėkite šią masę į sriubą ir pavirkite kelias minutes.
  5. Paruoškite makaronus: sumaišykite makaronų ingridientus ir gaminkite juos tiesiai į sriubą kaip nurodyta čia.
  6. Kai makaronai iškyla, galima įdėti grietinę ir užvirinti.
Jó étvágyat! :)

No comments:

Post a Comment