English version is here.
Štai ir vėl, viena iš mūsų mėgiamiausių vengriškų daržovių sriubų. Labai ir net labai skanu, tiesiog pabandykit :)Reikės (apie 5 porcijoms):
- 1 nedidelė žiedinio kopūsto (kalafioro) galva
- 1 žalioji paprika (nebūtinai)
- 2 vidutinio dydžio morkos
- sauja petražolių (gali būti džiovintos)
- 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (pvz. Vegetos)
- druskos pagal skonį
- 1,5 valg. šaukštų miltų su kaupu
- 2 valg. šaukštai aliejaus
- 175 ml grietinės (20%)
- 2,5 litro vandens
Makaronams(galuškai):
- 1 kiaušinis
- 2 valg. šaukštai miltų su kaupu
- žiupsnelis druskos
- šiek tiek vandens, jei reikia
Gaminimas:
- Morkas išvalykite ir supjaustykite gabaliukais
- Išvalykite ir supjaustykite žiedinį kopūstą, supjaustykite papriką, sukapokite petražoles.
- Pradėkite virti morkas įpylę 2,5 litro vandens, virkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, tada sudėkite kopūstą ir papriką, pabarstykite vegetos ir druskos.
- Kai daržovės suminkštės, galima sriubą tirštinti. Keptuvėje pakepinkite miltus su šlakeliu aliejaus, suberkite petražoles, įpilkite šiek tiek šalto vandens (apie 100 ml), jeigu norite, šiame žingsnyje įdėkite ir grietinę (arba 6 žingsnyje), sumaišykite, sudėkite šią masę į sriubą ir pavirkite kelias minutes.
- Paruoškite makaronus: sumaišykite makaronų ingridientus ir gaminkite juos tiesiai į sriubą kaip nurodyta čia.
- Kai makaronai iškyla, galima įdėti grietinę ir užvirinti.
No comments:
Post a Comment