Tuesday, 12 August 2014

Bulviniai blynai su krapais

English version is here.
Vis norėjau išbandyti stambiai tarkuotų bulvių blynelius ir štai... :)
Skonis man labiau priminė keptas bulves, kai jos būna smulkiai pjaustytos ir gerai paskrudintos. Nebūtina kepti iki rudumo kaip nuotraukoj, tiesiog mes mėgstam, kai būna labiau paskrudę.

Reikės:
  • 10 bulvių
  • 1 didelis svogūnas
  • skiltelė česnako
  • 1 be kaupo šaukštas druskos (arba pagal skonį)
  • maltų juodųjų pipirų
  • kiaušinis
  • miltai, apie sauja
  • pundelis petražolių
  • aliejaus kepimui
Gaminimas:

  1. Bulves stambiai sutarkuoti, palaukti apie 15 min., kol vanduo nusistovės.
  2. Tuo tarpu sumalti svogūną ir česnaką.
  3. Iš bulvių nuspausti vandenį. Aš naudojau tą pačią marlę kaip cepelinams.
  4. Į bulves sudėti svogūną, česnaką, druską, pipirus, kiaušinį, smulkintas petražoles, išmaišyti. Miltų berti nedaug, tik tiek, kad blynas laikytų formą, nesubyrėtų.
  5. Kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
Čia gavosi kiek stambesni tarkiai nei per burokinę tarką. Neturiu vidutinio dydžio tarkavimo diskų, tad kitą kartą dar pabandysiu tarkuoti smulkiai, sūriui skirta tarka.

No comments:

Post a Comment