English version is here.
Vis norėjau išbandyti stambiai tarkuotų bulvių blynelius ir štai... :)
Skonis man labiau priminė keptas bulves, kai jos būna smulkiai pjaustytos ir gerai paskrudintos. Nebūtina kepti iki rudumo kaip nuotraukoj, tiesiog mes mėgstam, kai būna labiau paskrudę.
Reikės:
- 10 bulvių
- 1 didelis svogūnas
- skiltelė česnako
- 1 be kaupo šaukštas druskos (arba pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų
- kiaušinis
- miltai, apie sauja
- pundelis petražolių
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Bulves stambiai sutarkuoti, palaukti apie 15 min., kol vanduo nusistovės.
- Tuo tarpu sumalti svogūną ir česnaką.
- Iš bulvių nuspausti vandenį. Aš naudojau tą pačią marlę kaip cepelinams.
- Į bulves sudėti svogūną, česnaką, druską, pipirus, kiaušinį, smulkintas petražoles, išmaišyti. Miltų berti nedaug, tik tiek, kad blynas laikytų formą, nesubyrėtų.
- Kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
Čia gavosi kiek stambesni tarkiai nei per burokinę tarką. Neturiu vidutinio dydžio tarkavimo diskų, tad kitą kartą dar pabandysiu tarkuoti smulkiai, sūriui skirta tarka.
No comments:
Post a Comment