English version is here.
Pirmą kartą moliūgo sriubos paragavau pas draugę, ji tada šią sriubą irgi su jautiena buvo išvirus. Mane labai sužavėjo jos moliūgo sriubos skonis. Tad ir pati pradėjau tokią virti.
Reikės:- gabaliuko jautienos blauzdos su kaulu (apie 250 gramų) arba jaučio uodegos
- 1 mažo moliūgėlio
- 2 morkų
- 4 bulvių
- 1 didelio svogūno
- 1-2 skiltelės česnako
- druskos
- pipirų
- indelio grietinės/grietinėlės/tepamo sūrio
Galima virti ir su daržovių sultiniu.
Draugė berods nededa česnako, čia turbūt mano indėlis, visur jį įkišu – reikia nereikia... :)
Draugė berods nededa česnako, čia turbūt mano indėlis, visur jį įkišu – reikia nereikia... :)
Paruošimas:
Mėsą išvirti pasūdytame vandenyje, išimti, atvėsinti.
Sudėti išvalytas pjaustytas daržoves ir išvirti iki minkštumo.
Kai viskas išvirė, išimti ir sumalti blenderiu iki vientisos masės. Sudėti atgal į vandenį.
Mėsą supjaustyti ir sudėti atgal į sriubą. Pagardinti pipirais ir druska, jeigu trūksta.
Lydytą sūrį (arba grietinę, grietinėlę, pieną) sudėkite į sriubą ir užvirinkite. Arba galima grietinės dėti tiesiog į lėkštę sriubos patiekiant.
Sudėti išvalytas pjaustytas daržoves ir išvirti iki minkštumo.
Kai viskas išvirė, išimti ir sumalti blenderiu iki vientisos masės. Sudėti atgal į vandenį.
Mėsą supjaustyti ir sudėti atgal į sriubą. Pagardinti pipirais ir druska, jeigu trūksta.
Lydytą sūrį (arba grietinę, grietinėlę, pieną) sudėkite į sriubą ir užvirinkite. Arba galima grietinės dėti tiesiog į lėkštę sriubos patiekiant.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment