Sunday 31 August 2014

Vengriška kiaušinių sriuba "Tojásleves"

English version is here.
Tai greitai pagaminamos klasikinės kiaušinių sriubos receptas iš Vengrijos kasdienės virtuvės.
Reikės:
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 litrų vandens
  • 2 šaukštų kvietinių miltų
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • paprikos miltelių
  • druskos
  • maltų kmynų (nebūtinai)
  • 1 šaukštas acto (10%)
  • 1 šaukštas cukraus
Gaminimas:
  1. Puode ant mažos ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite miltus ir apkepinkite iki šviesiai rudos spalvos.
  2. Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite miltams atvėsti. Įberkite paprikos ir gerai išmaišykite. Atkreipkite dėmesį, kad paprika nedegdų.
  3. Supilkite vandenį, pagardinkite druska ir kmynais, užvirinkite.
  4. Mažame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Kai sriuba verda, nuolat maišydami mediniu šaukštu, lėtai pilkite kiaušinius į sriubą. Pavirkite dar porą minučių.
  5. Pabaigoje galite įpilti acto ir cukraus. Įdėkite dar druskos, jei būtina.
Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment