English version is here.
Reikės:
- 3 šaukštų aliejaus
- 2 litrų vandens
- 2 šaukštų kvietinių miltų
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių
- paprikos miltelių
- druskos
- maltų kmynų (nebūtinai)
- 1 šaukštas acto (10%)
- 1 šaukštas cukraus
Gaminimas:
- Puode ant mažos ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite miltus ir apkepinkite iki šviesiai rudos spalvos.
- Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite miltams atvėsti. Įberkite paprikos ir gerai išmaišykite. Atkreipkite dėmesį, kad paprika nedegdų.
- Supilkite vandenį, pagardinkite druska ir kmynais, užvirinkite.
- Mažame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos. Kai sriuba verda, nuolat maišydami mediniu šaukštu, lėtai pilkite kiaušinius į sriubą. Pavirkite dar porą minučių.
- Pabaigoje galite įpilti acto ir cukraus. Įdėkite dar druskos, jei būtina.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment