Wednesday 10 September 2014

Bulviniai lašišos pyragėliai arba "tingūs" žemaičių blynai su lašiša

English version is here.
Mėgstantiems žemaičių blynus ir lašišą šie blyneliai tikrai patiks. Receptą prieš kokius porą metų radau čia ir kepu jau ne pirmą kartą. Paprastučiai kaip du kart du.
Reikės:
Iš šios masės aš pasidarau apie 18 blynelių, 5-6 cm skersmens, ir dalį jų užšaldau - puikiai tinka toms dienoms, kai nėra laiko gaminti. (Suformuotus blynelius dedu į sandarų indą, išklotą kepimo popieriumi)
  • 1 kg bulvių
  • 200 gr. lašišos (gaminau tiek su rūkyta, tiek su žalia - abu variantai patiko)
  • 2 kiaušinių
  • žalumynų: krapų, petražolių ar kt. pagal skonį
  • 1 poro
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • aliejaus ir/ar sviesto kepimui
Gaminimas:
  1. Bulves išvirti ir sugrūsti. Įmaišyti kiaušinius.
  2. Suberti smulkintus žalumynus, prieskonius, pusžiedžiais pjaustytą porą, supjaustytą lašišą. Viską išmaišyti.
  3. Suformuoti norimo dydžio blynelius ir kepti keptuvėje .
Mes juos dažniausiai valgome su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment