Thursday, 11 September 2014

Rūgštynių sriuba

English version is here.
Mano online užrašų knygutę šiandien papildo visiems lietuviams gerai žinoma rūgštynių sriuba. :)
Reikės:
  • 200 gramų kiaulienos filė
  • 1 morka
  • 6 vid. dydžio bulvės
  • 1 svogūnas
  • 2 virti kiaušiniai
  • 250 gr. rūgštynių arba gera sauja šviežių
  • lauro lapai
  • druska
  • krapai
  • aliejus
Gaminimas:
  1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Mėsą supjaustyti kubeliais ir irgi apkepinti, kol iš visų pusių pasidarys balta.
  2. Žiedeliais arba pusžiedžiais supjaustyti morką. Bulves - kubeliais. Sudėti į mėsos su svogūnais mišinį ir išmaišyti.
  3. Įberti kelis lauro lapus, druskos pagal skonį, smulkintus krapus, dar kartą išmaišyti. Įpilti vandens ir virti, kol daržovės suminkštės.
  4. Kiaušinius supjaustyti kubeliais ir suberti į sriubą. Supilti rūgštynes (jei naudojamos šviežios - supjaustyti) ir dar šiek tiek pavirti.
  5. Patiekti su grietine.
P.S. Galima gaminti ir su žaliais kiaušiniais. 2 kiaušinius išplakite dubenėlyje, pilkite į sriubą po rūgštynių (4 žingsnyje) ir išmaišykite. Šiek tiek pavirkite.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment