English version is here.
Reikės:
- 200 gramų kiaulienos filė
- 1 morka
- 6 vid. dydžio bulvės
- 1 svogūnas
- 2 virti kiaušiniai
- 250 gr. rūgštynių arba gera sauja šviežių
- lauro lapai
- druska
- krapai
- aliejus
Gaminimas:
- Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje. Mėsą supjaustyti kubeliais ir irgi apkepinti, kol iš visų pusių pasidarys balta.
- Žiedeliais arba pusžiedžiais supjaustyti morką. Bulves - kubeliais. Sudėti į mėsos su svogūnais mišinį ir išmaišyti.
- Įberti kelis lauro lapus, druskos pagal skonį, smulkintus krapus, dar kartą išmaišyti. Įpilti vandens ir virti, kol daržovės suminkštės.
- Kiaušinius supjaustyti kubeliais ir suberti į sriubą. Supilti rūgštynes (jei naudojamos šviežios - supjaustyti) ir dar šiek tiek pavirti.
- Patiekti su grietine.
P.S. Galima gaminti ir su žaliais kiaušiniais. 2 kiaušinius išplakite dubenėlyje, pilkite į sriubą po rūgštynių (4 žingsnyje) ir išmaišykite. Šiek tiek pavirkite.
Skanaus!
No comments:
Post a Comment