Saturday, 31 January 2015

Vištienos kepsniai su sūriu

English version is here.

Šitie minkštučiai kepsniukai - tai tikras skanumėlis... Labai labai rekomenduoju.

Tai dar vienas gardumynas iš AJ-receptai.

Reikės:
  • 500-600 gr. vištienos filė
  • 150 gr. gero fermentinio sūrio
  • česnako
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių mėsai
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3-4 valg. š. miltų
Gaminimas:
  1. Vištieną supjaustykite kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamuškite mėsos plaktuku. Įtrinkite trintu česnaku, prieskoniais ir palikite valandai pasimarinuoti.
  2. Kiaušinius išplakite, įmaišykite majonezą, pagardinkite druska ir pipirais (druskos nepadauginkite, nes majonezas ir sūris - irgi sūrūs). Miltų berkite tiek, kad tešla gautūsi šiek tiek tirštesnė nei lietiniams.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vieną kepsnio pusę pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę. Kol viena pusė kepa, ant kitos užberkite sūrio ir ant viršaus šaukštu užpilkite tešlos taip, kad uždengtų sūrį. Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę.
Skanaus!

No comments:

Post a Comment